dijous, 28 de juny del 2012

Resposta a la ciutadania, Visca la Marta!!


Tal com, molt bé va exposar la Marta en la seva intervenció en nom de FAMPAs el passat dimarts al ple de l'Ajuntament de Badalona amb un  petit percentatge dels 3.000.000 € del bonollibre seria suficient mantenir el preu públic de les Escoles Bressol municipals.

Aquí teniu la resenya de l'intervenció de la Marta al Ple:


"Aquesta paraula al ple va provocar un debat entre els grups municipals, debat al qual Marta va afirmar "Em contestareu? m'adono que discutiu entre vosaltres sense donar resposta a la ciutadania". Respecte del seu torn de paraula, des del govern local es va argumentar que les taxes per les escoles bressol públiques de Badalona no són les més elevades i va posar exemples d'altres municipis"

_________________________________________________________________


Extracte de l'article "Los libros me los pago yo, gracias." 
de  Christian Carneado ( Secretari d’acció política i comunicació del PSC de Badalona )

.......
Número de alumnos en Badalona según ciclo educativo y titularidad del colegio

Como se puede observar, en Badalona tenemos 5 guarderías municipales con un máximo de 415 plazas. 

Aplicando el incremento de precio anual por plaza tenemos que:

415 plazas x 54,55€/mes x 11 meses = 249.020,75 € anuales de incremento

Por lo tanto, para no subir los precios el gobierno municipal debería encontrar dinero para cubrir esos 249.000 €.

Por otro lado, vamos a analizar cuánto dinero público nos va a costar a los ciudadanos costear lo “bonolibros” para todos los alumnos de educación primaria y secundaria, tanto de las escuelas públicas como de las privadas concertadas.

Como podemos observar en el cuadro anterior, en Badalona tenemos un total de:

7.282 alumnos en escuelas de Primaria en CEIPS
6.397 alumnos de Primaria en colegios privado-concertados
4.440 alumnos de Secundaria en IES
4.800 alumnos de Secundaria en colegios privado-concertados
_____________________________________________________
 En total 22.919 alumnos con derecho a “bonolibro”


Por lo tanto el coste total del “bonolibro” en Badalona es de 22.919 alumnos x 100 euros del bonolibro, tenemos que el coste total sería de 2.291.900 euros, es decir 2,3 millones de euros.

... ¿Porqué se han presupuestado 700.000 euros de más? Con estos 0,7 millones de euros de margen el Ayuntamiento podría, no tan sólo mantener el precio de las guarderías (eran 249.000 euros), sino que podría y debería bajarlo al mínimo posible, o en su defecto emplear este dinero a cualquier otro fin social.

... el Ayuntamiento tiene problemas de liquidez quiere que una empresa, cercana al ámbito del PP, adelante los 3 millones de euros para libros, y que a cambio la empresa obtenga un beneficio ...

dimecres, 27 de juny del 2012

Dels 3.000.000€ dels Llibres el 5.8 % per la Bressol


notícia LaVanguardia 27 juny 2012
http://www.lavanguardia.com/local/20120627/54316435872/fampa-badalona-reclama-ayuda-guarderias.htm

Aquí teniu el text llegit al Ple:


Intervenció de FAMPAS-Badalona al PLE de l’Ajuntament el dia 26 de juny de 2012

TEMA : Pujada de taxes de les escoles bressol municipals

Es responsabilitat de les administracions públiques i entre elles de l’Ajuntament de Badalona  de vetllar pel benestar de la seva població, que ha votat als seus representants i els ha legitimitat. Sou responsables de garantir els nostres drets i els nostres deures. Paguem impostos i vosaltres els gestioneu. Entre tots ens hem dotat d’uns serveis públics dels que estem orgullosos .

I a vosaltres us correspon garantir l’accessibilitat a aquest serveis amb  igualtat de condicions per tothom.

Què són les escoles bressol públiques de Badalona ? Un servei car i molt  valuós, una part del sistema educatiu públic de Catalunya  i on l’accessibilitat en igualtat de condicions per tothom ha quedat malmesa per la negativa de l’Ajuntament de Badalona d’assumir  una mica més, de aquella part que ja no assolirà la Generalitat, pel cop d’efecte que el Govern de l’Estat Espanyol s’ha marcat a Madrid anul.lant les partides per l’educació de 0 a 3 anys. 

Venim  aquí perquè volem un Gest de l’Ajuntament de Badalona vers aquestes famílies que han confiat l’educació del seus fills de 0 a 3 anys , la seva socialització, la possibilitat de conciliar la seva vida laboral amb la familiar ,en les escoles bressol públiques de Badalona: Uni Dori, Pam i Pipa, Viroltet, Ralet ralet i Nero nas.
I hem vingut aquí per les futures famílies.

Venim  aquí perquè volem un Gest de l’Ajuntament de Badalona.

Perquè han de ser només els pares que assumeixin la part més grossa de la quantitat que ha deixat de donar la Generalitat  pel manteniment de les places escolars de les escoles bressol municipals quan en ningun moment hem deixat de pagar els nostres impostos ? Per què els cops de la crisi  ha de ser sempre assolit per les famílies ?

Volem que aquest govern actual de l’Ajuntament de Badalona TROBI- DESVIÍ una partida de diners suficient per poder baixar les quotes , que el proper curs , han de pagar les famílies matriculades a les escoles bressol municipals de BADALONA ,aprovades en últim PLE.

 REPETEIXO

Per nosaltres l’educació de 0 a 3 anys és primer cicle de l’educació infantil del nostre sistema educatiu i per vostès ?

Només el desviament de 175.525 euros el  euros de la partida “subvencions amb fins educatius “destinada a la gratuïtat de llibres de text pels alumnes de primària i  de l’ESO de la ciutat Badalona ja es podria absorbir  la partida renegada per la Generalitat pel manteniment de les places escolars de les escoles bressol municipals i mantenir els preus actuals pel proper curs a les famílies matriculades en aquest centres educatius. 

RESPOSTA  de l'Alcalde de Badalona
Ja hem fet prou. Les noves taxes se semblaven  molt a d'altres municipis. 


dimarts, 26 de juny del 2012

El retard provoca més despesa a l'Escola Montigalà



Amb motiu de la moció que es debatrà avui al ple, els informem dels últims esdeveniments. Avui han arribat a l'escola els nous mòdulsper encabir una classe més el proper curs. El retard de l'edifici nou de l'Escola Montigalà, que havia d'estar enllestit el curs 2010-2011, també ens costa diners a tots els contribuents. L'any passat van ser uns 40.000 euros pels nous mòduls i aquest curs podem comptar amb una xifra semblant. Prop de 100.000 euros més altres despeses de lloguer, instal.lació i manteniment que s'han d'afegir al pressupost de quatre milions que ja havia aprovat el Govern de la Generalitat. Esperem que sigui l'últim mòdul que ens col.loquen perque les obres de l'escola nova comencin aviat. Des del punt de vista de l'eficiència econòmica, seria la millor solució en aquests moments. I des del punt de vista de les necessitats de les famílies, per suposat que també.

El ple debat el futur de l'Escola Montigalà i FAMPAs intervendrà per denunciar el brutal increment del 44.7% del preu de les Escoles Bressol Municipals

Els pares i mares de l'Escola Montigalà han enviat aquesta carta als regidors de l'Ajuntament de Badalona perquè coneguin la nostra problemàtica i les nostres peticions. El ple municipal debatrà dimarts 26 de juny una moció per demanar a la Generalitat que acceleri la construcció de l'edifici nou.
Benvolgut senyor/a
Som els pares i les mares de l'Escola Montigalà, a Badalona. Ens adrecem a vostè novament per apel.lar a la seva col.laboració per aconseguir un compromís per tirar endavant la substitució dels barracons en els que s'amunteguen els nostres fills des del 2009 per un edifici nou. Aquest assumpte està previst que es debati aquest dimarts en una moció al ple de l'Ajuntament de Badalona per a la qual els preguem el màxim de consens tot pensant en el benefici que suposaria per a prop de 200 famílies que hem estat víctimes directes de les retallades per reduir la despesa pública. Aquesta moció suposa per a nosaltres una altra oportunitat per avançar en el projecte després que el Parlament hagués rebutjat al maig una proposta de resolució que ens va causar una profunda decepció a tots nosaltres. 
Vam matricular els nostres fills en aquesta nova escola creada el 2009 amb la il.lusió de participar en un projecte educatiu engrescador i amb futur. El compromís polític de l'Ajuntament i de la Generalitat es va plasmar en un acord del Cosell de Govern el 2 de març del 2010 per començar les obres de l'edifici definitiu aquell mateix any. Però el projecte es va aturar quan les obres estaven a punt de ser adjudicades.
Els nostres fills es troben ara apilats en barracons i sense cap horitzó per tenir la nova escola compromesa. Per culpa d'això, els nostres fills han de fer classe en instal.lacions precàries, amb un entorn inadequat i fins a aquest curs no disposaven de biblioteca, ni de pista per practicar esport, ni d'espais diferenciats per edats. Són alumnes de segona i amb menys oportunitats que la resta. Davant del greuge que suposa aquest fet, li demanem el seu suport per aconseguir que els nostres fills puguin estudiar amb tots els seus drets el més ràpidament possible.
Gràcies per la seva comprensió i ajuda.

divendres, 22 de juny del 2012

Rigau i el Groc


"La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, planteja que escollir el groc com a color de rebuig a les seves mesures aconsegueix uniformitzar una massa i això fa que algunes persones facin coses que individualment no farien"

Escolta que diu la Rigau: 


_____________________

Aquesta vegada té raó la consellera, el groc aconsegueix que “algunes persones facin coses que individualment no farien”, es tracta d’un dels principis bàsics de l’associacionisme i del treball col·lectiu. El costum de veure a la comunitat educativa com un espai d’enfrontament entre els diferents sectors que en formen part, fa difícil entendre que s’amaga darrera del groc, la resposta és ben senzilla, la samarreta groga no amaga res, ens al contrari al davant  hi ha una llegenda ben clara “SOS, ENSENYAMENT PÚBLIC DE QUALITAT”. Un crit d’auxili, un  crit que hom pot cridar alhora i que ens permet sortir al carrer de la mà per defensar un  dret bàsic.

Som estudiants, mestres, mares, pares, personal no docent i qualsevol que entengui que la qualitat en l’ensenyament públic és l’objectiu d’un brutal atac dirigit des de tots els nivells de l’administració pública. És preocupant no saber com desmuntar aquest moviment, mes enllà de la desqualificació. Son molt diverses les accions triades pels diferents col·lectius per posar de manifest aquest descontent, moltes vegades sense cap tipus de reconeixement a nivell mediàtic doncs es tracta d’accions als centres educatius o a les places de la vila dels diferents municipis, però amb una característica comú, la constància i un increment gradual de la participació.

És evident que la Consellera no ha escoltat aquestes veus i és evident que la necessitat imperiosa de fer sentir aquest crit d’auxili fa necessari assolir nivells de proximitat física que segurament no son desitjables, d’aquesta manera si més no és tranquil·litzador per la consciència col·lectiva assegurar-se que el missatge arriba la seva destinatària.

L’Educació Pública de Qualitat és un dret al que no renunciarem, i que seguirem defensant conjuntament, de groc o del color que sigui, i no callarem.


_______________________
David Guerrero
Secretari de FAMPAs Badalona



Reptes i problemes de l'ensenyament en l'actualitat


La consellera Rigau fuig d'un acte protegida pels mossos enmig d'una esbroncada de mestres.

21 de juny: Xiulada a la Consellera d'Ensenyament, Irene Rigau.



Ahir a les 18.30h, davant del Col·legi de Llicenciats (Rambla de Catalunya amb Plaça de Catalunya), on la Consellera participava en un acte, centenars de docents ens hem concentrat per fer una xiulada a la Consellera i mostrar-li una vegada més el nostre desacord amb la seva política de retallades a l'ensenyament públic. A les 21.30h, hora en que nosaltres, la gent del Carner, hem marxat, la Consellera encara no havia abandonat l'edifici. Sabem, per la informació d'alguns dels assistents a l'acte, que la Consellera estava nerviosa i molesta per la nostra presència al carrer i que ha volgut menystenir la nostra força fent comentaris com, entre d'altres, que "els de la samarreta groga no representen al col·lectiu de mestres".

Quan la Consellera malparla del moviment groc, senyal de que alguna cosa estem fent bé. Així doncs, continuem amb la lluita que, encara que a vegades no ho sembli per la manca de resultats immediats, anem pel bon camí. I cadia dia som més i més ben organitzats!

dijous, 21 de juny del 2012

Una nova retallada de l’ajuntament de Badalona


El govern del  PP de l’ajuntament de Badalona ha decidit eliminar els traductors i mediadors que donaven servei a les escoles de Badalona


El govern de Xavier Garcia Albiol ataca de nou  la qualitat educativa i posa traves a la integració i cohesió social suprimint pel curs 2012-2013 tots els traductors i mediadors que donen suport a les escoles de la ciutat.

El paper dels mediadors i traductors ha estat molt important en els darrers anys. Ha facilitat la integració a l’escola i a la societat de molts alumnes i famílies i ha col·laborat amb el centres en el seu treball per la cohesió social.

Una vegada més el govern del PP treballa en contra dels projectes de l’escola pública de la ciutat, es nega a reconèixer al paper fonamental que l’escola juga a favor de la convivència i utilitza als estrangers com arma electoralista sense importar-li les conseqüències socials i educatives  què poden tenir  pel conjunt de ciutadans i ciutadanes que avui viuen a Badalona.

La plataforma BADALONA ES MOU denuncia, una vegada més,  les polítiques de confrontació del PP, reivindica  el treball de la comunitat educativa de la ciutat a favor de la cohesió social i reitera el seu compromís de lluita per la qualitat de l’escola pública.


Fa menys d'una setmana coneixiem l'abast de la pujada en el preu públic de les Escoles Bressols Municipals

dimecres, 20 de juny del 2012

Santa KeMOLA!!!!!!!!!!


La comunitat educativa de Santa Coloma de Gramenet ha realitzat al Parc Fluvial del riu Besos un acte lúdic i reivindicatiu.
Moltes famílies han participat en el balls i danses així com en la formació de les lletres SOS per una escola publica de qualitat.


dimarts, 19 de juny del 2012

20 de juny / Trobada de Plataformes


Des de l'Assemblea Groga us convidem a participar en la 3a Trobada de Plataformes en Lluita per una Educació Pública de Qualitat. 
 
Ens trobarem al Centre Cívic La Sedeta ( c/ Sicília 321- JOANIC) de Barcelona

S'ha programat una reunió interzones per a les 17h i una trobada d'interins i substituts a les 17h també al mateix centre cívic.

Us animem a participar i decidir!!!

Atentament,
Assemblea Groga

divendres, 15 de juny del 2012

Badalona: 600 €uros/curs de pujada en la quota escoles bressol



Avui 15 de juny data en que finalitza el perióde de  matriculació en les Escoles Bressol, a les 12.30h, s’ha convocat una sessió extraordinària i urgent del Ple de l’Ajuntament per aprovar les modificacions en els preus de les escoles bressol municipals.


Fins ara, la Generalitat subvencionava 1.600 euros anuals per plaça, (415 alumnes), l’ajuntament 386.466,27 € i les famílies pagaven 122 euros mensuals.

Ara s’estima que la subvenció de la Generalitat sigui només de 1.000 euros anuals per plaça. L’ajuntament continuarà fent la mateixa aportació i proposa un  increment del 44,71% en la  quota mensual de les escoles bressols, és a dir, 176,55 euros mensuals (54,55 euros més), per tant, seran de nou les famílies les que hauran de fer front a aquesta retallada.

Però segons una roda de premsa, la proposta del Departament  seria subvencionar només 875 euros per alumne, llavors les famílies haurien de pagar 187,91 euros mensuals. Hi ha un tercer supòsit, on l'aportació seria de 855 euros per alumne per part de la Generalitat, en aquest darrer cas les famílies haurien de pagar 189,73 euros mensuals. 

En tots aquests casos, la partida que l’Ajuntament de Badalona destinaria a les escoles bressols seria sempre la mateixa, sense incrementar ni un euro. En canvi, en altres municipis ha sigut l’Ajuntament qui ha afrontant la part que no subvenciona la Generalitat.

Fent càlculs, si l’Ajuntament assumís la part que deixa de subvencionar la Generalitat, uns 300.000 euros anuals, suposaria només el10% de la partida que es vol destinar a una socialització de llibres que no se sap si arribarà, però que en tot cas no es necessitarien 3 milions d’euros per portar-la a terme, ni de bon tros.




415 places 


11 mensualitats

Aportació GeneralitatPreu Públic
Escola Bressol
Increment del preu
respecte curs 2011/12
Total increment assumit per les famílies
Curs 2011/2012
1.600 €
122,00 €
%
Proposta
Ple 15 de juny 2012
1.000 €
176,55 €
54,55
44,70%
249.020 €
Supòsit 1
875 €
187,91 €
65,91
54,00%
300.879 €
Supòsit 2
855 €
189,73 €
67,73
55,00%
309.187 €

dijous, 14 de juny del 2012

Que la crisi NO la paguin els nens!

No Som Sardines, Som del Coromines


Des de l’Associació de Famílies (AFA) de l’Escola Pública Joan Coromines de Mataró volem denunciar la nostra complicadíssima situació: NO TENIM ESPAI PER ALS NOSTRES NENS.

Un exemple!!!

dimecres, 13 de juny del 2012

Concentració i Assemblea davant del Departament

+ info:  http://www.assembleagroga.info   
Ahir, dimarts 12 de juny, unes quatre-centes persones ens hem concentrat davant la seu del Departament d’Educació per reivindicar, de nou, els nostres drets i una Escola Pública de Qualitat.  

+ imatges a: http://elpratesmou.blogspot.com.es/

dimarts, 12 de juny del 2012

Concentració el dimarts 12 de Juny



Avui dimarts 12 de juny hi ha convocada una concentració al Departament d'Ensenyament a Via Augusta!!! Porteu carmanyola ja que potser ens quedem a sopar...i lo que surja! Us Esperem a tots i totes per dir prou a l'atac continuat contra l'Educació Pública i davant la situació d'atur en la que es trobaran molts companys i companyes el curs vinent!!! Abraçada a totes!!! Assemblea Groga

dilluns, 11 de juny del 2012

Foto de Família de l'Escola Montigalà!!




El passat 5 de juny, en sortir d'escola nens i nenes, pares i mares, avis i àvies, oncles i tietes i els mestres de Montigalà ens vam fer la foto de família amb la samarreta groga, la samarreta de la vergonya que lluïm amb orgull, la que les diferents administracions ens estan "obligant" a dur cada dimarts per denunciar la mala gestió política i fer patent el nostre malestar amb les constants i desmesurades retallades en Ensenyament.

http://escola-montigala.blogspot.com.es/2012/06/ahir-la-tarda-en-sortir-descola-nens-i.html

divendres, 8 de juny del 2012

L'Ajuntament no assegura que el bonollibre estigui al Setembre

Segons Catalunya Ràdio, el regidor d'Educació de l'Ajuntament de Badalona no assegura que el Bonollibre funcioni a partir del proper curs.

També ha dit que "s'obre la possibilitat de cedir a les AMPAs el tiquet en el cas dels centres que tenen un proces de re-utilització molt avançat, i nomes serà bescanviable per material didàctic i llibres" i que el tiquet no serà incompatible amb procesos d'aquisició de llibres que alguns centres ja han començat.


  Noticia Bonollibre minut 37:15 
informatiu migdia Catalunya Ràdio 08/06/12
 

FAMPAs Badalona a ComRàdio: No hi ha cap projecte concret amb el Bonollibre



En resposta a les declaracions de l'Alcalde Badalona afirmant que "determinades direccions d'algunes escoles públiques estan posant-se d'esquenes al projecte"

No hi ha cap projecte concret... i si, una realitat, les classes acaben el proper 22 de juny, els consells escolars que s'han de celebrar la propera setmana i han de decidir... sense saber com aquests 3.000.000 € de l'Ajuntament que gestionarà una empresa privada, aniran a parar als projectes de socialització en marxa o el proper curs havia de començar.



dijous, 7 de juny del 2012

Podeu escoltar l'intervenció de FAMPAs Badalona al programa Badalona Badaopina de onamar el passat 6 de juny


L'alcalde de Badalona: "Donarem un cop de mà a la reutilització dels Llibres de Text"...Com?


Si bé és cert que la voluntat de l'alcalde de Badalona, expressada avui davant dels micròfons de ComRàdio és la de "donar un cop de mà a la reutilització de llibres", la realitat que estan visquen els i les responsables dels projectes de socialització dels centres públics de Badalona és ben diferent, han de decidir "congelar" els programes de socialització o arriscar-se a avançar uns calers que no saben si recuperaran.

L'Ajuntament no ha lliurat el projecte per escrit, tal com vam demanar el passat 10 de maig la junta de FAMPAs i els representats de les direccions dels centres públics.

El dia 22 acabarà aquest curs, la propera setmana s'han de reunir per darrera vegada els consells escolars. A data d'avui no existeix cap tipus de concreció de com aquest 3.000.000 € que gestionarà una empresa privada, que per cert s'ha de triar mitjançant concurs públic.... aniran a parar a la reutilització de llibres.



La gratuïtat promesa dels llibres de text
Respecte de la gratuïtat dels llibres de text inclosa en el seu programa electoral i encara no executada, l'alcalde del PP ha defensat la mesura i ha acusat la direcció d'alguns centres educatius públics de Badalona de no voler-la aplicar.

"Estem buscant d'on traiem els diners i ho començarem a aplicar. És una mesura per ajudar les famílies però ens estem trobant que la direcció d'alguns centres públics no ho vol", ha assegurat.

+info: http://www.lamalla.cat/infolocal/noticies/article?id=1032774

dimecres, 6 de juny del 2012

Èxit de la darrera cassolada a Llefià-La Salut

+ Clicka per veure les imatges
La Dolors ens envia la crònica de la Cassolada-Passejada del Barri la Salut Llefía d'ahir 5 de juny:

Gràcies, moltes i moltes gràcies a totes les escoles, instituts, entitats i famílies que avui, una vegada més, heu vingut a la Plaça del Che a fer la darrera cassolada del curs i heu fet sentir la vostra veu ben alta i clara:

"Prou retallades", 
"Que no ens toquin l'Escola Pública..."

Hi havia l'escola Antoni Botey, el Pere de Tera, el Margarida Xirgu, el Josep Carner, l'Artur Martorell (sí, avui hi havia gent d'arreu de Badalona), l'escola d'adults del Gran Sol, l'institut Enric Borràs, i el Júlia Minguell, la Fundació La Salut Alta, la Rotllana, l'Ateneu Roig Badalona, Badalona Som Totes i Tots, i tants d'altres... perdoneu-me si em deixo algú, però és que al final he perdut el compte!

Però per sobre de tot, hi havia famílies. Hi havia mares i pares, avis i àvies, i nens i nenes.

Per cert us he dit...? Moltes gràcies a totes i a tots. Avui ens hem fet sentir com mai!"

dilluns, 4 de juny del 2012

5 de Juny / Cassolada Salut Llefía



CASSOLADA on participaran tots els centres educatius del barri Salut-Llefía, juntament amb les famílies. 


[CFA Gran Sol, EBM Nero Nas, Escola Alexandre Galí, Escola Antoni Botey, Escola Baldiri Reixac, Escola Feliu i Vegués, Escola Josep Carner, Escola Margarida Xirgu, Escola Pere de Tera, Escola Rafael Alberti, Escola Rafael Casanova, INS Enric Borràs, SI Badalona]

divendres, 1 de juny del 2012

2 juny / Trobada de Plataformes



En la línia d'intentar establir mecanismes per a poder coordinar-nos i fer propostes col.lectives, aquest dia 2 de juny l'Assemblea Groga proposa una trobada de plataformes, associacions, grups, zones, persones per poder seguir en aquest difícil camí de trobar espais comuns d'acció, reflexió, mobilització i lluita de tota la comunitat educativa. 

11'30h  a l'escola Cavall Bernat c/ Badal 113 a Barcelona 
L1 Santa Eulàlia i Mercat Nou

11'30 - 11'50 - Arribada 
11'50 - 13'15 - Proposta de treball per eixos: 
  • Eix Reivindicacions//Mobilitzacions 
  • Eix Coordinació i construcció de Comunitat Educativa. 
  • Eix Pedagògic: Quin és el model d'educació pública que volem? 

1315h - 14'15 - Assemblea 

Us esperem a tots i totes!