dimarts, 18 de març del 2014

La Samarreta Groga SOS agraeix la Medalla del FAD



Medalla FAD 2014

La Samarreta SOS expressa el seu agraïment als autèntics guanyadors d'aquest reconeixement, nosaltres que la traiem cada dia al carrer.


Quina sorpresa i quina alegria quan ahir vaig llegir al diari que jo, la samarreta "SOS Ensenyament Públic de Qualitat", havia guanyat una medalla en reconeixement per la meva tasca de difusió del moviment en defensa de l'educació pública!

Vull donar les gràcies, en primer lloc, al FAD (Foment de les Arts i del Disseny) per concedir-me aquesta medalla. I, evidentment, també vull agrair i compartir l'alegria amb els autèntics guanyadors d'aquest premi, que sou totes aquelles i aquells que al llarg d'aquests tres últims anys heu fet que tothom em conegui (i em reconegui) i que em lluïu amb orgull a l'escola i al carrer. En definitiva, aquest premi no és per a mi, jo només sóc un símbol, aquest premi és per a vosaltres que sou la força que impulsa el moviment de defensa de l'educació pública: les famílies, els docents i l'alumnat. 

Les famílies, perquè aposteu per un model públic, de qualitat, democràtic, d'equitat, inclusiu, participatiu... a l'hora de triar l'escola dels vostres fills i filles. Els docents, perquè, mentre l'educació pública està sent "retallada" de forma sistemàtica per les administracions públiques, vosaltres, amb gran implicació i esforç, no permeteu que hi hagi també una "retallada" en la qualitat del servei que reben els nostres fills i filles. L'alumnat, perquè vosaltres sou la raó de tot plegat, la raó per la qual jo vaig néixer ja fa més de tres anys.

I a tots en conjunt, perquè sou vosaltres els qui, de debò i a través de les AMPAs i de les diferents plataformes i moviments, lluiteu cada dia per a reivindicar i preservar la qualitat de l'educació pública, per a defensar l'escola de tots i per a tots.

Enhorabona, us mereixeu aquesta medalla i moltes més. Us animo a continuar treballant com fins ara, perquè aquest premi és en realitat el reconeixement a la feina ben feta i un senyal inequívoc de que aneu pel bon camí.

[carta.PDF]





MEDALLA FAD 2014
SAMARRETA GROGA "SOS ENSENYAMENT PÚBLIC DE QUALITAT"

fad
"Valorem d'aquesta iniciativa ciutadana no només l'esforç valent i reivindicatiu que fan -conceptualment necessari en les circumstàncies actuals- sinó també els aspectes formals de la seva comunicació, en la qual creen una imatge corporativa contundent, resolta d'una manera clara i molt senzilla d'utilitzar"


Aquest símbol, construït per milers i milers de persones compromeses amb l'educació pública i amb la defensa d'un dret tant fonamental com el de l'educació, rep un nou reconeixement social de mans del FAD, doncs el passat mes de desembre la la revista TimeOut també va premiar #SOSEducació com a millor iniciativa ciutadana 2013 

Aquest reconeixement  de la samarreta groga és també un reconeixement a tota la diversitat de lluites i plataformes de la comunitat educativa, què vestits amb la samarreta groga, s’està desplegant al llarg del territori i una mostra més de la importància que l'educació té per a la societat catalana. 

Això ens encoratge per seguir lluitant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada