dimarts, 29 d’abril del 2014

BDN es mou per les places que manquen i perquè cap escola es tanca!

Badalona ha tornat a viure una jornada en defensa de l'Educació Pública, per donar resposta a dues problemàtiques urgents. La veu de la comunitat educativa de Badalona s'ha pogut sentir al ple, doncs encara quatre centres públics han demanat la paraula, cap d'ells ha tingut l'oportunitat de poder parlar.
La junta de portaveus dels grups municipals prèvia al ple, així ho ha decidit doncs l'actual equip de govern municipal ha imposat el seu criteri de separar les paraules una per una, tot i tractar les mateixes problemàtiques, en comptes de fusionar-les i permetre d'aquesta manera la participació dels sector de l'Educació. Això no vol dir que aquesta hagi callat doncs tots quatre centres han convocat una concentració a la plaça de vila per expressar el seu malestar.

Tancament de grups de P3 en centres públics

Davant l'anunci per part de la cap de l'Àrea per a la Coordinació i la Planificació Escolar dels Serveis Territorials a Barcelona Comarques del Departament d'Ensenyament de la Generalitat del tancament d'una línia de P3 a l'escola Pere de Tera i una altra a l'Escola Pau Picasso, ambdós centres amb una demanda en la preinscripció inferior a les 40 sol·licituds.   
El departament argumenta que segons els seu números que ens condemnem a arrossegar a perpetuïtat les ràtios establides per la política de retalles del govern actual, no es convenient mantenir els dos grups a les dues escoles. 
Aquesta decisió deixa fora més de 30 famílies, que veuen com l'escola pública que han triat com a primera opció redueix per decisió del departament les places a la meitat deixant-les fora.

Augment de ràtio a centre privats
I tot el que el Departament no hi vegi cap tipus de relació amb el tema anterior, aquest anunci ve acompanyat de la decisió de concedir l'augment de ràtio a centres privats sustentats amb fons públics, mesura que resulta encara més greu si tenim en compte que el passat 10 d'abril durant l'únic Consell Escolar Municipal que s'ha celebrat aquest curs es va arribar a l'acord explícit en contra d'aquesta mesura.





Dimecres 30 d'abril una representació de l'AMPA de l'Escola Pere de Tera, ha anat a demanar a SS.TT. que no es tanqui una línia de P3 del seu centre.












Construcció definitiva de l'Institut Ventura Gassol i l'Escola Montigalà

S'aprova una moció signada per tots els grups polítics,  exigint a la Generalitat la construcció definitiva d'aquest dos centres. Aquest és el text de la Moció per la construcció definitiva de l'IES Ventura Gassol i l'Escola Montigalà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada